Welkom bij

De Techniekdag

2023

Techniekdag Lochem bewijst opnieuw succes
Ruim 300 leerlingen verzamelden zich op vrijdag 3 november voor de Techniekdag Lochem 2023. Industriële Kring Lochem (IKL) is initiatiefnemer en organiseerde dit evenement voor de achtste keer, met als doel leerlingen kennis te laten maken met de veelzijdige wereld van techniek. Het evenement is een bewezen succesvolle formule om leerlingen te enthousiasmeren met al het moois dat de techniek in Lochem te bieden heeft. Als vanouds was de kick-off in de Schouwburg.

Kick-off als vanouds in de Schouwburg
Na een opzwepende dans warming-up door Phylicia van dansstudio Pop-up gaven Ria Leliveld, Wethouder gemeente Lochem, en Koen Colvoort, bestuurslid Industriële Kring Lochem, het startschot voor de Techniekdag 2023. Voordat de ruim 300 leerlingen op de fiets stapten om naar de deelnemende bedrijven te vertrekken, gaf MadScience een indrukwekkende ‘vuur en ijs’ show. Waar de leerlingen zich even als professor waanden en zelf mochten experimenteren.

Ria Leliveld benadrukt het belang van deze dag:
“We hebben in Lochem veel mooie bedrijven die druk bezig zijn met techniek en innovatie. In de toekomst hebben we veel mensen nodig die in de techniek willen werken. Ik hoop dat we met deze dag kinderen inspireren om techniek te ontdekken en dat we ze enthousiast maken voor een technische opleiding.”

Steeds meer bedrijven doen mee
Dit jaar namen maar liefst vijf nieuwe bedrijven deel aan de Techniekdag. Naast de bedrijven die al jaren deelnemen, gaven ook Goossens, Legamaster, Staring College, TKF en Seesing Flex dit jaar een uniek inkijkje in hun wereld van techniek. Na de indrukwekkende en energieke kick-off vertrokken de leerlingen in al hun enthousiasme naar de bedrijven, waar allemaal creatieve en leerzame opdrachten klaarstonden. Al snel werd duidelijk hoe leuk het werk in de techniek is. “Wouw, met deze stiften kan ik op dit digitale bord zelf experimenteren met kleuren,” riep een leerling enthousiast bij Legamaster.

Werkboek als voorbereiding
Vorig jaar werd voor het eerst gewerkt met een werkboek. Dat was een waar succes. Met het oog op duurzaamheid doopten we het fysieke werkboek om naar een digitale versie. Het werkboek is ontwikkeld om goed voorbereid voor de dag te komen en staat vol met leuke, uitdagende opdrachten. Tijdens de kick-off werden enthousiast verhalen met elkaar gedeeld over de aanpak en uitvoering van deze opdrachten. Voor Seesing Flex gingen de kinderen bijvoorbeeld in gesprek met elkaar om een persoonsprofiel te maken, maar ze mochten ook zelf aan de slag met het repareren van een kapotte fietsband.

Waarom de Techniekdag?
Techniek is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en blijft altijd in ontwikkeling. Lochem heeft een mooie schat aan technische bedrijven, die elke dag bijdragen aan de Lochemse economie. De jeugd heeft de toekomst en daarmee hoopt de initiatiefnemer, Industriële Kring Lochem, ze te inspireren om voor een technische opleiding te kiezen. “Ik vind het belangrijk dat kinderen ontdekken wat ze met hun handen kunnen maken. Dat gaan we vandaag op deze inspirerende dag binnen de verschillende deelnemende bedrijven laten zien. Hopelijk ontstaat hier nieuwe inspiratie om uiteindelijk met de handen mooie dingen te gaan maken,” vertelt Koen Colvoort.  

 

 

Op deze website vind je alles wat te maken heeft met de Techniekdag en kun je veel dingen leren. 

Volg je ons al op Instagram en Facebook? Daar delen we allemaal leuke foto’s en video’s die in het teken staan van techniek en de Techniekdag! Zo blijf je op de hoogte en mis je niks!

Insta Wall