Eerste Techniekdag Magazine overhandigd

Eerste Techniekdag Magazine overhandigd


Donderdag 28 oktober - 
Vandaag overhandigde Dennis Martens namens de Industriële Kring Lochem het eerste Techniekdag Magazine aan Dick Loman, directeur van de Stichting Poolsterscholen. Dit ter voorbereiding op de jaarlijkse Techniekdag. De organisatie van het evenement is een hele onderneming, maar Loman vindt het een goed initiatief. “Veel kinderen vinden het moeilijk om te beslissen wat ze later willen worden. Met deze dag krijgen ze de kans om te ontdekken of een baan in de techniek bij ze zou passen.”

Het magazine is gemaakt om kinderen uit groep 8 van de basisscholen in de gemeente Lochem enthousiast te maken voor de technieksector. Het boekwerk staat vol met interviews met medewerkers van de 13 bedrijven die dit jaar deelnemen aan de techniekdag. Zij zijn trots op hun vak en willen dat enthousiasme graag overbrengen op leerlingen. Het is alweer de tweede editie van het Techniekdag Magazine, dat in 2020 als alternatief gold omdat de fysieke bijeenkomst niet door kon gaan in verband met het Coronavirus.  

Op donderdag 4 november vindt dit jaar de zesde editie van De Techniekdag Lochem plaats. Na een spectaculaire kick-off in de Schouwburg Lochem, gaan kinderen met hun leraren en begeleiders op bezoek bij een aantal bedrijven. Daar krijgen ze niet alleen informatie, maar er is een heus praktijkprogramma samengesteld: ze krijgen rondleidingen en gaan aan de slag met passende opdrachten bij de bedrijven.