Historie

In 2016 werd de Techniekdag voor het eerst georganiseerd. Dat betekent dat we komende 4 november alweer voor de zesde keer deze dag organiseren. De Techniekdag is een initiatief van de Industriële Kring Lochem, een organisatie die zich inzet zich voor de ondernemers in Lochem. Weet jij al veel van techniek? Kijk maar eens om je heen: tegenwoordig heeft alles wat we doen en waar we zijn te maken met techniek. Dat kan op allerlei verschillende manieren: denk aan grote machines waarmee producten worden gemaakt. Er moeten mensen zijn die dit bedenken, mensen die het ontwerpen, mensen die ze in elkaar zetten en mensen die het moeten onderhouden. Wat wij gaan doen? Wij gaan jou laten zien hoe leuk de techniek is!

Voorgaande edities

Vorig jaar heeft de Techniekdag helaas niet door kunnen gaan in verband met de Corona pandemie. Dat vonden we heel jammer, maar we zijn blij dat we dit jaar weer met de groep 8 kinderen langs kunnen gaan bij verschillende bedrijven in de technische industrie, net als alle voorgaande jaren. De Techniekdag is een heel leuk evenement waar de bedrijven met veel plezier aan mee doen, zij zijn namelijk heel trots op het werk wat ze doen. Ben je nieuwsgierig naar de video’s of interviews van vorig jaar? Klik dan op onderstaande knop zodat je ze allemaal kan bekijken.

Techniek is voor iedereen

Een van de doelen van de Techniekdag is om jou te laten zien dat techniek voor iedereen is. Dat hangt niet af van het schoolniveau wat je doet, en ook niet of je een jongen of een meisje bent. Daarom gaan we tijdens deze dag langs bij een aantal bedrijven waar je ziet dat er heel veel verschillende banen zijn in de techniek. Weet jij al wat je wil worden? Op onze interviewpagina kun je alvast inspiratie opdoen!


Volg jij ons al?

Sinds dit jaar hebben wij ook social media. Dus volg ons Facebook en Instagram en kom erachter hoe leuk techniek is!